Monday, August 12, 2013

Güle güle babaanne...


Tam 8 çocuk annesi, 20ye yakın torunun anneannesi/babaannesi, torunlarının çocuklarının ve kızımın ‘büyük nine’si, canım babaannemi kaybettik bugün..

Dedemi de sıcak bir Temmuz günü kaybetmiştik, Müzeyyen Hanım da öyle sıcak bir yaz gününde kavuştu Fikri Bey’ine... Bembeyaz bir melek gibi, pamuk gibi, huzur içinde.

Çok sevdiği ıhlamur çayının kokusu burnumda şimdi..  Çocukluğumun parçaları, günbegün kopup düşen sıva parçaları gibi teker teker düşüyor ömrümün duvarından. Beni ben yapan insanlar gidiyor, köklerim, varlığımın tuğlaları.. Bense uzakta, uzak bir ülkede, mesafeler boğazımda bir düğüm olmuş, kocaman bir yumru gibi, yutsam yutamıyorum, çıkarsam çıkaramıyorum. Böyle günlerde sevdiklerimin yanında olamamak, işte en çok o koyuyor. Çok acıtıyor.

Senin hatıran için, bir bardak sıcak ıhlamur demleyip içeceğim şimdi babaanne.. Fincanın üzerinde tüten dumanda çocukluğumu izleyeceğim, anneannem ve babaannemin, dedelerimin hep aynı yaşta kalmasını istediğim mutlu zamanları.. Biten çocukluğuma, giden herkese gözyaşı dökeceğim biraz.. Hayat böyle mi gerçekten? Hiç bitmiyor büyümemiz, her acıyla biraz daha büyüyor, çocukluktan biraz daha çıkıyoruz.

Sezen'im söylüyor yine en yürekten:


Ah ciğerim yanıyor,
Her gün biri gitmekte..
Ah yüreğim kanıyor,
Her an bir şey bitmekte..





4 comments:

  1. moonshine basiniz sagolsun.
    boyle anlarda uzakta olmak nedir inan cok iyi bilirim. o vedalasamam hissi... basin sagolsun. anilaimizda yasadiklari hergun bizimleler. o yuzden hep bizimleler.
    sevgiler sana taa hollandadan seni gercekten cok iyi anlayan bir baska ailesinden coook uzaktaki insandan...

    ReplyDelete
  2. Anonymous6:21 AM

    Çok üzüldüm, başınız sağolsun. Babaannenizin mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin.

    ReplyDelete
  3. mekanı cennet olsun

    ReplyDelete
  4. çok teşekkür ederim, hepinize..

    ReplyDelete