Friday, October 5, 2007

Dostlar ve hayat

Konuştukça insanın içine huzur veren dostlarım var. Dostlarımı çok seviyorum. İnsanları genelde çok seviyorum zaten. Bir Ramazan akşamı birlikte içilen sıcak çay ve sohbet.. Bosna'lı bir arkadaşımın annesinin yaptığı leziz baklava.. Gözlerinin içi gülerek ve elini kolunu sallayarak sohbet eden içten, sıcak insanlar.. Düşündüklerini bin kere tartıp ölçüp biçerek değil de içinden geldiği gibi, bağıra bağıra, kahkahalar atarak ve neşeyle, içtenlikle birbiriyle paylaşan arkadaşlar.

Ülkemden uzaktaki ailem onlar burada. Konuşacak konumuz bitmiyor, laf lafı açıyor, gecenin içine doğru uzuyor güzel sohbetlerimiz. Bir sorunum olduğunda ya da paylaşmak istediğim bir şey, onların hep orada olduklarını bilmek o kadar güzel ki..

Dostlarım: iyi ki varsınız. Hayatıma ışık, renk ve mutluluk katıyorsunuz. Çünkü paylaşmayı çok seviyorum. Ve hep birlikte, tadını çıkararak, şükrederek, mutluluk içinde, içtenlikle, kardeşçe yaşamayı.

5 comments:

  1. tuhaff.! biz amerika hayranı ordakiler doğu hayranı.
    amerikada türk çayı.
    iyi de bende tımes meydanında yürümek istiyom kardeşim.
    ne olcak şimdi!!??.
    pardon pardon.by

    ReplyDelete
  2. merhaba Jupiter,

    Ordakiler dogu hayrani derken ne kastettigini anlayamadim, burda ben ve yakin arkadaslarimdan Turk cayi icenler, hepimiz Turkuz zaten:)

    ReplyDelete
  3. hıımmm tamam anladım.biliyormusun ta çocukluğumdan beri amerika hayaliyle büyüdüm.hatta yıldızlar ötesi bir şey.amerikayı görmeyice varoluşumda sürekli yarım,eksik bişey görüyom.senden ricam nasıl bir duygu,neleri kaçırdık yada kaçırdı sanuyoruz vb durumlara ilişkin bir makale yaz.tatmin olmam ama belki biraz tesseli eder.
    bi de şu baudrillard ın "pariste hayal edilen amerikada gerçektir" ilkesi 'gerçek mi' gerçekten.
    bye

    ReplyDelete
  4. Ne guzelmis sarki, ilk kez dinledim. Cok mu geri kalmisim acaba, yoksa yeni midir bu sahis?
    Arayayim bakayim,
    sagolun paylastiginiz icin.
    Sevgiler

    ReplyDelete
  5. Merhaba sunrise, yorumunuz icin tesekkurler:) Pinhani yeni sayilabilecek olan bir grup, www.pinhani.com dan sarkilarini dinleyebilirsiniz.
    Sevgiler


    Moonie

    ReplyDelete