Monday, June 11, 2012

Karışık düşünceler

Oturup bir kaç sayfa yazmaya başladım kütüphanede..Ama kafam bin ayrı yere gidiyor. Eşimin dedesini kaybettik dün. Bir toprağın uzerindeyiz, bir altında. Fanilik, ölüm, hayatın geçiciliği ve bu geçiciliği ne çabuk unuttuğumuz konusunda düşüncelerle dolu kafam. Biraz da şu sıralar okumakta olduğum The Book Thief (Kitap Hırsızı) kitabının etkisi olsa gerek. Ölümün ağzından anlatılan bu roman, Holocaust (Yahudi Soykırımı) zamanında geçiyor ve okurken boğazımdan düğümler, içimden kasvet eksik olmadı. Çok ağır bir kitap, yaz mevsimine ve güneşli günlere gore değil hiç, yanlış seçim yapmışım.

İçim ve düşüncelerim karanlık, dışarıda pırıl pırıl parlayan güneşin aksine.. Ne bileyim, bir garip hissediyorum bugün. Radiohead'den Street Spirit'i dinledim. Dün konserde çaldıkları son şarkı. Karanlık düşüncelerimin müziğe dökülmüş hali gibiydi.

 


4 comments:

  1. Allah rahmet etsin. Benim de gecen hafta amcami kaybettim. Kendi kaygilarimin ne kadar basit oldugunu bir daha farkettim. Insani darmadagin ediyor:( Basiniz sagolsun.

    ReplyDelete
  2. Allah rahmet eylesin... Sizlere sabir ihsan eylesin. Sevgiler...

    ReplyDelete
  3. guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim. Nurvenur'cum, senin de basin sagolsun :( Insanin elinden dua etmekten baska hic bir sey gelmiyor maalesef.

    ReplyDelete
  4. Allah rahmet etsin. Sabırlar diliyorum eşinin ailesine.

    ReplyDelete