Thursday, September 4, 2008

Blog'um 3 yaşında!



Gece Yolculuğu geçtiğimiz ay üç yaşına bastı! Sayfama Ağustos 2005ten bu yana 40.000 kere tıklanılmış. İnternette bir şey arayanlar, arkadaşlarım, ailem, blog arkadaşlarım ve tanıdıklarımdan oluşan okuyucular bir şekilde blog'umun bir yerlerinde bulmuşlar kendilerini.

Ağustos 2005'te bilgisayarın başında otururken sevgili arkadaşım E.Ö'nin 'mutlaka yazmalısın sen' isteğiyle yaratmıştım blog'umu ilk defa. O günden beri ayda en az 4-5 kez içimi döktüm blog'uma, düşüncelerimi aktardım, hissettiklerimi, hayata dair ayrıntıları, sevinçleri, hüzünleri, heyecanları.. Her zaman aynı sıklıkta yazamasam da en azından haftada bir kez bir şeyler yazmaya çalıştım buraya. Zaman ne kadar çabuk geçmiş ve yüzlerce yazı, binlerce kelimeden sonra işte 2008'in Eylül ayındayız. Bıkıp usanmadan üç sene boyunca yazabilmiş olmak çok mutlu ediyor beni, ileride dönüp hayatımın bu dönemlerine baktığımda, bu zamanları hatırlamaya çalıştığımda elimde hiç olmazsa bu yazılarım olacak, ne mutlu!

Blog'umu okuyan sadece bir kişi bile olsaydı eğer, insanlara ulaşabildiğimi bilmek yine de çok mutlu ederdi beni. Blog'umu çok seviyorum, çünkü beni yazmaya, özellikle de Türkçe düşünmeye ve yazmaya teşvik ediyor. Yabancı bir ülkede yaşayıp yabancı bir dilde okuyan, yazan, tartışan, konuşan bir insan için bulunmaz bir nimet bu. Hem kendi anadilimle olan bağımı sağlam tutmama yarıyor, hem de hayatımın bir nevi kaydını tutmama..

Daha uzun yıllar yazmaya devam edebilmek ve kayda değer gördüğüm herşeyi bu 'internet günlüğü'nde okuyanlarla paylaşabilmek dileğiyle..


7 comments:

  1. Gece yolculugunun dogumgunu kutlu olsun. Ellerine saglik Moonshine. Takipteyiz.

    ReplyDelete
  2. Cok tesekkurler Pratik Anne!

    ReplyDelete
  3. Seni kesfettigim gun cok mutlu olmustum, bu kadar yakinimda benzer kaderi paylasip hayata karsi benzer tavir takinmis birini bulmustum. O gunden beri de takipteyim. Hep de olacagim. Iyi ki baslatmissin blogunu. Iyi var gece yolculugu...

    ReplyDelete
  4. Cok cok tesekkur ederim Nurvenur, gercekten boyle dusundugun icin ve blog'umu sevdigin icin cok mutlu oldum! Ben de senin blog'un icin ayni seyleri dusunuyorum :)

    ReplyDelete
  5. Esracigim merhaba.Gece yolculugunun daha uzun yillar surmesini dilerim!!! Ben de takipteyim :)Yazilarinin devamini bekliyoruz.Bence arsiv icin tag cloud gibi bir sey yapman guzel olur... sevgiler..

    ReplyDelete
  6. Merhaba Fulyacim

    Yorumun ve onerilerin icin cok tesekkurler, blog'umu takip etmeye devam ettigin icin de! Cok opuyorum canim :)

    ReplyDelete
  7. Anonymous8:00 AM

    Bir insanın duygularını, düşüncelerini, hayallerini, bildiklerini, bilmek istediklerini, gördüklerini, sevdiklerini ve sevmediklerini diğer insanlarla paylaşması ne kadar güzel. Nice yıllara...

    ReplyDelete