Tuesday, November 17, 2009

Kasım akşamı

Gün boyu dışarıda hem donuk, hem mat, beyaz bir kış mevsimi ışığı. Etraf sükunet içinde. Akşama doğru bir hüzün çöküveriyor insanın içine, saydam, tüle benzeyen bir sis iniyor sokaklara. Dışarıda tek tük yürüyen insanlar. Kasım akşamının karanlığı, aniden çöküveriyor şehrin üstüne. Hiç haber vermeden geliyor sanki, birdenbire basıyor şehri.

Elimde küçük bir fincan acı kahve. Diğer elimde bir kitap.

Kışın kapısında değiliz artık, çoktan eşikten geçtik, soğuk kollarıyla sarmalandık bile. Martın sonuna kadar uzanacak olan o uzun, buz gibi gecelere, kısacık günlere, ürperten ayaza, donuk kış güneşine merhaba dedik.

Hoşgeldin kış. Merhaba..


2 comments:

  1. Kış mevsimini çok severim ben. Özellikle yağmur yağadığı zaman evde otururken:)Film izlemek, kitap okumak sicak birşeyler içmek çok hoş.. Yada Camı büyük olan bir mekanda olmak ve yağmur damlalarını görmek sohbet eşliğinde..
    Sonbahardada ormanın içinde hayal ederim kendimi bir kulubede dijital hiç birşey yok sadece kitaplar, yürüyüşler..
    Ne hoş yahu kendimden geçtim :D
    Alanya'dayım ben burda kar yok ama
    Eskiden Almanya'dayken kış geldiği zaman heryer bembeyaz olurdu alırdık elimize kupamızı , sıcak çikolatamızı.. bazen arkadaşlarla bazen yalnız..
    Özledim o günleri ya bak aklıma neler getirdin :) Tatil yapasım geldi..
    Hoşgeldin Kış :)

    ReplyDelete
  2. Merhaba Padam..

    Ben de cok cok seviyorum ya bu mevsimi! Sanirim en sevdigim aktivite olan okuma ve yazmayi daha cok yapabildigim icin. Kesinlikle kis bana da cocuklugumu ve cocuklugun getirdigi guven ve huzur duygusunu hatirlatiyor.

    Alanya'ya sevgilerle!

    Moonie

    ReplyDelete