Thursday, September 12, 2013

Yeni Dünya'da 10 sene





10 sene önce bugün, 12 Eylül 2003'te bir Lufthansa uçağına binip bütün sevdiklerimi, ailemi, arkadaşlarımı, İstanbul'umu geride bırakarak önce Münih'e, oradan da Chicago'ya uçmuştum. Geldiğim şehirde tek bir insanı bile tanımıyordum. Neyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Master derecem için geldiğim üniversitemin kampüsünü bile fotoğraflar dışında hiç görmemiştim. Biraz deli cesareti, ancak 20li yaşlarımızın başında verebildiğimiz, büyük bir karar..

O 12 Eylül günü, nereden bilebilirdim ki ben, bu şehirde iki Master derecesi bitirip, bir de doktora peşinde koşacağımı.. Bir çok güzel insanla ve hayat arkadaşımla bu şehirde tanışacağımı. Evlenip, çoluk çocuğa karışacağımı..

Tam 10 sene, dile kolay. Şimdiye kadar olan hayatımın neredeyse üçte biri. İstanbul'dan sonraki ikinci evim olan bu şehirde, öylesine güzel arkadaşlıklar yaşadım, öyle güzel anılar biriktirdim ki. Bundan sonraki 10 sene beni nereye götürür bilemiyorum ama Chicago'nun yeri hep ayrı olacak yüreğimde.

A.B.D serüvenimle neredeyse eşzamanlı başlayan blog'um ise Ağustos 2013 itibariyle tamı tamına 8 yaşında! Tam 8 senedir ben bu internet günlüğüne düşüncelerimi, anılarımı, okuduğum kitapları, izlediğim filmleri yazıyorum. Açıkçası bu kadar uzun süredir devam edebildiğime ben bile şaşırıyorum bazen! Ama yazmak benim için hava gibi, su gibi bir şey. Ben yazdıkça varım. O yüzden, sanırım ben var oldukça bir şekilde buraya yazmaya devam edeceğim.

8 senedir takip eden, okuyan, yorum yazan ya da yazmayan, destekleyen herkese teşekkürler, sevgiler..


Moonie


5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Tebrikler Esracim!

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:38 AM

    iyiki varsın iyiki yazıyorsun, seni okumak çok keyifli:)
    Allah hayırlı ömürler ve mutlu bir yaşam versin hepimize:)
    Nice senelere...
    IŞIL

    ReplyDelete
  4. Anonymous1:17 AM

    Keyifli okuyorum sizi, iyi ki varsınız :)
    Mutlu huzurlu sağlıklı nice yıllar diliyorum.

    ReplyDelete
  5. Moonie, Ne buyuk bir yolculuktu o. Benim de ucagim once Munih'e sonra Chicago'ya gelmisti. O ucusun her detayi aklimda. O tarih belki de baska bir dogumgunu. Her sene, o gun nelerin degistigine bakiyorum hayatimda.
    Umarim ileride de yasamimizi kokten degistirecek kadar cesaretimizi koruruz.
    Blogunda nice yillara..

    ReplyDelete