Friday, November 29, 2013

Şükran günü 2013


İstisnasız en sevdiğim Amerikan tatili olan 'Şükran Günü' de geldi ve geçti. Çok şükür, sağlığımız ve keyfimiz yerinde, sevdiklerimiz, aile ve arkadaşlarımızla birlikte çok güzel bir yemek yedik. Sahip olduğum herşey için her gün defalarca şükrediyorum Allah'a... Öylesine çok söylüyorum ki, kızımın 2 yaşındayken ilk öğrendiği Türkçe kelime kalıplarından biri 'Çok şükür' oldu :) Ama bunu yapmak için bir gün olması ayrı güzel.

'2013 retrospektifi' şeklinde dönüp seneye baktığımda, bu seneyi hep çok güzel bir yıl olarak hatırlayacağım. Senenin başında 'Chicago Türk Edebiyat Kulübü'nü kurduk, hayatımdaki güzel insanların, güzel sohbetlerin, mis kokulu kitapların sayısı arttı. İlkbaharda güzel bir gezi yaptık, Kentucky ve Tennessee eyaletlerine, Smoky Mountains'da gezdik, doğanın ve dağların muhteşemliğine hayran kaldık.

ABD'ye geldiğimden beri ilk defa bu sene, anavatanıma, İstanbul'uma gidemedim..Ama bu, yaz mevsiminde müthiş bir akademik verimlilik olarak bana geri döndü. Yaz mevsimini Loyola kütüphanesi'nde soğuk su yudumlayarak, her gün 4-5 saat yazarak geçirdim ve sonunda tezimi son haline getirdim. Şimdi sadece düzeltmelerle uğraşıyorum. Tünelin ucunda ışık göründü sonunda, ve bu beni ne kadar rahatlattı, kelimelerle anlatılamaz..

Yaz mevsimi boyunca kağıt üzerinde tezim büyürken, karnımda da oğlum büyüdü. Pıtır pıtır hareketlerini, tekmelerini, ablasından çok daha aktif oluşunu hissettim. Bol bol konuştuk onunla, en çok da ablası. Bana motivasyon ve azim aşıladı oğlumun geliyor oluşu. Biraz yorucu ama çok güzel bir yazdı.

Sonbaharda da tez danışmanlarımla son rötuşları yapmak üzere buluştum bir kaç kere. Hala yapılacak bir kaç ekleme/düzeltme var ama işin yüzde 95i bitti çok şükür. Bu sefer Michigan eyaletine sonbahar renklerini görmeye bir 'road trip' daha yaptık. Kendimi doğanın içinde öylesine huzurlu ve bütünlükte hissediyorum ki.

Şimdi kış mevsiminin kucağındayız ve en sevdiğim ay olan Aralık'ı bekliyorum. Hem benim hem eşimin doğumgünlerimiz, hem de ilk tanıştığımız gün Aralık'ta. Şimdi onlara bir doğumgünü daha eklenecek! Kendimi mümkün olduğunca dinlendirmeye ve içime dönmeye çalışıyorum. Hayatımın en önemli anlarından ikincisine hazırlanmaya çalışıyorum, hem ruhen, hem bedenen. Sağlık içinde bize kavuşsun, başka hiç bir şey istemiyorum.

2014'ün, 2013'ten bile daha güzel geçmesini diliyorum, herkes için. Şimdi derin bir nefes alıp şükrederek, ileriye bakmanın, geçmişteki hiç bir şey üzerinde fazla durmamanın, durmadan devinmenin, hareket etmenin zamanı. O kadar çok insan görüyorum ki pişmanlıklarıyla yaşayan. Şimdi siz de durun, bir aynaya bakın, geçmişte olmuş olan ve sürekli kendinizi suçlayıp durduğunuz o her neyse, onun için artık kendinizi affedin. Vicdanınızı serbest bırakın. İçiniz kuşlar gibi hafiflesin. Ve sevin kendinizi, çok sevin. Kendini sevmeyen, başkalarını sevemez.





9 comments:

  1. Ben o kagitta buyuyen seyi goremedim ama karninda buyuyen seyi bizzat gordum Esracim:) Artik darisi sag salim dogumuna ve tez savunmasina..

    ReplyDelete
  2. Kağıtta büyüyen tez sırasında da birlikte çalışmamızla bana destek oldun ama Handecim :) Çok teşekkürler, inşallah.

    ReplyDelete
  3. İkinci bebişin hayırlı olsun Esra :) Hamile olduğunu bile bilmiyordum doğumun da bu kadar yakın olduğunu duyunca çok şaşırdım. Allah kolaylıkla sağlıkla aldırsın bebeğini kucağına:)
    Benimde doğum günüm 4 aralık onun için çok seviyorum bu güzel ayı:)
    Allaha emanet ol:)

    ReplyDelete
  4. Ne cok sukredilecek sey var hayatinda. Allah nazarlardan saklasin. Saglikla kucagina al bebegini ve eline diplomani!!!

    ReplyDelete
  5. Ne güzel haberler varmış burada! Allah tamamına erdirsin diyorum. Her ikisini de =)

    ReplyDelete
  6. Bir de yeri değil biliyorum ama buraya yazayım istedim belki kendisi de görür - bir ihtimal- sevgili nurvenur blogunu kapamış mı? Çok üzüldüm ben buna.

    ReplyDelete
  7. Selen, senin bloga yorum birakamadim. Blogum misyonunu tamamlamisti hayatimda. Yazmayi ozlesem de simdilik boyle. Ama seninkini ve Moonie'ninkini hala zevkle takip ediyorum. Sevgiler.

    ReplyDelete
  8. Anonymous2:04 AM

    Ne güzel haberler bunlar, minicik bir bebek daha katılacak ailenize, ne kadar güzel. Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin. Tezinizi de kolaylamışsınız, tebrik ediyorum şimdiden sizleri.

    ReplyDelete
  9. Merhaba Işıl, teşekkür ederim:) Doğumgünlerimiz aynı zaten seninle.

    Selencim teşekkürler, amin, dualarınızı esirgemeyin ki sağlıkla gelsin bebişimiz. Nurvenur'un blogunu kapatmasına ben de üzüldüm..belki yine açar bir ara?

    Kitap Kurdu, Teşekkür ederim, güzel mesaja. Çok sevgiler!


    Moonie

    ReplyDelete