Thursday, February 15, 2007

Sevgi nedir? Ne değildir?




Sevgi kalp şeklinde çikolatalar, kredi kartının üst limitiyle belirlenmiş 'hediye'ler, bir oda dolusu kırmızı gül, pırlanta yüzükler, pahalı akşam yemekleri, satın alınmış 'mutluluk'lar değildir.

Gösteriş olsun diye, sadece başka insanlar duysun, görsün diye sarmaş dolaş dolaşmak, sonra iki kişi başbaşa kaldığında kendi cehennemini yaratmak sevgi değildir.

İyi ve mutlu zamanlarda yanyana durduğun, elini tuttuğun sevgiliyi sana en ihtiyaç duyduğu anda, dibe vurduğunda, sonu gördüğünde terkedip gidivermek sevgi değildir.

Sevgi sabahın 3ünde ağlarken yanına gelip saçlarını okşayan, 40 derece ateşle yatarken önüne bir kase çorbayı koyan ellerdir, çaresizlikten ne yapacağını bilmediğinde bir sarılışıyla yüreğine ferah sular serpen kollardır, koltuğun üzerinde uyuyakalmışken üzerine şefkatle örtülen battaniyedir, panikten elin koluna dolaştığında sakinleşmen için bir bardak çay yapıveren nazik yürektir, sana bir bakışıyla dünyaları anlatabilen gözlerdir, üşümüş ve titrerken ruhun, içini ısıtan o bir kaç kelimedir. Ne olursa olsun, sonun başlangıcında bile olsan, o acı dolu yolda seninle yürümeye razı olmasıdır kaderini paylaştığın kişinin.


Sevgi tabaktaki iki portakal diliminden daha büyük olanını sevdiğine ayırmak, ona vermektir. O üzülecek diye içinin gitmesidir, bir şeyler ya da birileri canını acıtmasın diye onu dünyanın bütün kötülüklerinden korumak, saklamak istemektir.


Yüklü meblağlar taşıyan çeklerle, hediyelerle, mal ve mülklerle ölçülmez sevgi. Sandığımız gibi çok büyük ve çok önemli görünen kavram ve tanımlarla tanımlanmaz. Ayrıntılarda gizlidir sevgi, günlük yaşamın içinde onlarca kez belli eder kendini, görmesini bilene..

Sevgi özendir.

4 comments:

  1. Ben de altina imzami atiym musadenizle. Cok guzel ifade etmissin, ellerine saglik.

    ReplyDelete
  2. Tesekkurler Burcu, begendigine sevindim:)

    ReplyDelete
  3. Anonymous12:24 PM

    Ozenle yazilmis, sevdim yazini...
    Sevgiyle kal.... -Mcan

    ReplyDelete
  4. Tesekkurler Mehmetcan:)

    ReplyDelete