Tuesday, May 1, 2007

Suşi gecesi



Kurduğumuz sofranın fotoğrafları:) Yeni mutfaklar ve tatlar denemeyi çok seviyorum!



Fotoğraftakiler: Deniz yosunu salatası, zencefil turşusu, wasabi, spicy salmon roll (baharatlı somon balığı), spicy tuna roll (baharatlı ton balığı) Suşilerin bu şekilde sarılıp yapılanlarına 'Maki sushi' deniyor.





Bu fotoğrafta: Yasemin çayı (içinde durduğu çaydanlık, 'tetsubin' denen Japonların özel dökme demir çaydanlıklarından), ortada maki roll'ları, ve appetizer olarak da miso çorbası



Miso çorbasının yakından görünümü: Bunu ben yaptım :) 'Soy Paste' adında yoğunlaştırılmış bir macunun suda eritilerek ısıtılmasından ibaret (bizdeki tarhana çorbası mantığı gibi) İçine kestiğimiz tofu küplerini attık ve bir 15 dakika daha pişirdik. Bildiğiniz gibi tofu da soyadan oluştuğu için bu çorba gayet doyurucu. Normalde içine yeşil soğan doğranıyor ama ben evde o olmadığından maydanoz koydum, o da gayet güzel oldu.

Japonların neden kilo almadıkları belli oluyor. Böylesine yağsız ve sade, hafif yemekler ve küçük porsiyonlarla insan kilo mu alır?


Yaşasın yemek yemek! :)

4 comments:

  1. bogggggkkkk sushii!!! ilk yedigimde nasil bi reaksiyon verdigimi hatirliyosun heralde :D

    ReplyDelete
  2. Hahahah alemsin canim:) Bi denesen muptelasi olcaksin ama :)

    ReplyDelete
  3. Esracim ne guzel gozukuyor, ellerine saglik:) Ben bu Miso'ya daha tam alisamadim, bir kere bir Japon restoranina gitmistik Japon bir arkadasimla beraber, orda denemistim. Ne var icinde diye sordum, olayin asli soya filizi disinda istedigini koyabilmekmis, benimkininin icinde fish stock vardi sanirim ondan garip geldi:/

    Bu arada sen beni bir tarihte sobelemissin canim da ben yeni gordum yaa:( es gectim sanilmasin, valla yeni farkettim:) bir dahaki sefere takipteyim hemencecik yazicam:)))

    ReplyDelete
  4. Burcucum cok tesekkurler guzel yorumlarin icin! Evet Miso aslinda cok lezzetli ve doyurucu bi corba bence, bi daha dene kesinlikle begenecegine eminim:)

    Sobelemistim seni evet, aman cnaim ne acelesi var yazarsin zamanin olunca :) Cok selamlar sevgiler


    Moonie

    ReplyDelete