Monday, March 16, 2009

1. gün raporu


Akşam erkenden yattım. Sanırım 10 buçukta girdim yatağa, 11 gibi uyumuşum (çok şükür). Bunda gündüz yaptığımız 1 saatlik göl kenarı yürüyüşünün ve dün hiç kafein almamamın etkisi vardı. Göl kenarında yürümek, uzun zamandan sonra (aylardan sonra) engin bir mavilik görmek ve temiz havayı doyasıya ciğerlerime çekmek içimi o kadar açtı ve o kadar iyi geldi ki bana..Anlatamam.

Çok şükür, rüyasız ve deliksiz bir uyku uyudum. Sabah 6:20 gibi uyandım ama tekrar yatıp 7:30a kadar iyice uykumu alayım dedim :)

Kahvaltımda iyi yedim. Yumurta, ekmek, peynir, zeytin, reçel.. İki bardak şekerli çay içtim. (Normalde şekersiz içiyorum ama bu sabah öyle geldi içimden)

Sadece okula giderken arabada içimde öyle karıncalanma gibi hisler oluştu. Kesinlikle panik olmadım, heyecanlanmadım. Allah'a çok şükür!!

Bizim departmanın binasına girip yukarı çıktım, bizim departmanın ofisinin önünde 3 arkadaşım ellerinde sınav kağıtları bekliyordu. Bir iki kişi kağıda bakıp 'cıks cıks' yapıyordu, bana soruların bayağı zor olduğu anlamında bir kaç yüz ifadesiyle baktılar. 'Bu ne biçim sınav ya?' der gibiydi hepsi. Yüzlerine baktım, o anda çok panik de yapabilirdim, çok şükür yapmadım. Derin bir nefes aldım, bana 'bunu nası yapıcaz ya?' diye soran arkadaşıma gülümseyerek 'Bir şekilde yapacağız herhalde' diye cevap verdim.

Sonra sınavın cevaplarını yazacağım laptop'ı aldım ofisten, sınav sorularını aldım, sınavı alacağım yere yani danışmanımın ofisine gittim, benim için kapıyı açtılar (danışmanım şehir dışında). Onun masası çok doluydu, başka bir ahşap masanın üstünü açıp oraya yerleştim, bilgisayarı fişe taktım. Sorulara baktım, gerçekten tahmin etmediğimiz sorular sormuş hoca. Olsun dedim, derin bir nefes alıp başladım. Önce müsvedde kağıtlarıma notlar aldım kafamdakileri, sonra bilgisayara makale olarak yazdım. Sınav boyunca bir kaç kez dışarı çıktım, esneme hareketleri yaptım, sandvicimi yedim, iki bardak çay içtim. Yazdıkça beynim açıldı ve aklıma daha çok şey gelmeye başladı. 7 saatin sonunda toplam 10 sayfa (single-space yani aslında 20 sayfa) yazı yazmıştım. Saat 9'da başladığım sınavı 3 gibi bitirdim, sonraki 1 saat de derin nefes alıp yazdıklarımın hepsini bir kez daha okuyup düzelttim. Bitirdikten sonra eşyalarımı topladım, 4te ofisten çıktım. Laptop'ı ofisten gelmiş olan Marshall'a geri verdim, elimdeki soru kağıdını da. Sarhoş gibi bir halde dışarı çıkıp otobüsle eve geldim.

Böylece hayatımda girdiğim en uzun sınavı alnımın akıyla bitirdim. Şükürler olsun! Darısı kalan sınavlarımın başına.

Biri gitti, kaldı üç....




2 comments:

  1. Tum dualarim seninle...

    ReplyDelete
  2. cok tesekkurler Selene... o kadar cok ise yariyor ki bu dualar :-)

    ReplyDelete