Friday, March 13, 2009

Sınavlarım başlıyor!

Fotoğraf: Purplepick


Pazartesi günü doktora yeterlilik sınavlarım başlıyor. Üç tane yazılı sınavımı hafta boyunca alacağım, ilki Pazartesi (16 Mart) ikincisi Çarşamba (18 Mart) ve üçüncüsü Cuma (20 Mart). Sınavlarımın her biri 8er saat sürüyor. (Evet, yanlış duymadınız!)

İlk sınavımda Modern Ortadoğu tarihi ile ilgili 4 soru cevaplayacağım (her biri 4 sayfadan). ikincisinde Modern Arap Edebiyatı konusunda bir kaç soruyu 6-8 sayfa gibi bir makaleyle cevaplayacağım. Son yazılıda ise Osmanlıca bir metin okuyup İngilizce'ye çevireceğim, ayrıca bu metnin önemi ve bir kaynak olarak nasıl kullanılacağına ilişkin küçük bir makale yazacağım.

3 Nisan'da ise son (sözlü) sınavım var, üç hocadan oluşan kurulun karşısına çıkacağım. Sanırım o sınav en stresli olanı olacak, sorguya çekilmek çok hoş bir duygu olmasa gerek :)

Şu anda çok aşırı heyecanlı ya da stresli değilim. Zaten çok şükür şu ana kadar girdiğim sınavlarda hiç bir zaman aşırı heyecanlanmış değilim (Maaşallah diyelim:) ÖSS'den önceki gece saat 10 buçukta uyumuş ve bütün gece deliksiz bir uyku çekmiş bir insanım ben :) Ne TOEFL'da, ne GRE'de, ne de üniversitede finallerimde panik olmadım çok şükür. Genelde sınav sabahı tabii ki biraz heyecanlı uyanıyorum. O klasik 'midede kelebekler uçuşması' hissi. Ama stresli ya da panik olmuyorum. Sonra da sınav başlayana kadar içimde olan o heyecan, sınav başlar başlamaz (soruları görür görmez) bir anda uçup gidiyor ve sakinleşiyorum. Kendimi sınavın içinde kaybediyorum, stres yapmaya fırsat olmuyor! Şimdiye kadar hep böyle oldu, umarım bu sınavlarımda da böyle olur.

Çalışma konusunda elimden geleni yaptığıma inanıyorum. 3-4 aydır düzenli bir şekilde çalışıyorum, ayrıca 5 senedir de zaten bu konularla ilgili dersler alıyordum. Altyapımın ve çalışmamın sonuçlarını sınavlarda görebilmeyi umuyorum.

Bu sınavlardan umarım alnımın akıyla çıkabilir ve gelecekte dönüp 'o da stresli bir zamandı, geçti gitti işte' diyebilirim. Önümüzdeki hafta boyunca ve 3 Nisan'a kadar benim için edeceğiniz her türlü dua, bana doğru göndereceğiniz her türlü pozitif enerji çok makbule geçecek :)



Bana şans dileyin sevgili okuyucular!

Sevgiler,


Moonie






6 comments:

  1. Tum kalbimle basarilar ve iyi sanslar diliyorum. Goz acip kapayana kadar gecer bu cileli sinavlarin umarim. Mujdeli haberlerini almak uzere.

    Kalemine kuvvet tum essaylerinde.

    Sevgiler...

    ReplyDelete
  2. Guzel dileklerin icin cok tesekkurler Nurvenur.. Evet insallah iyi haberlerimi de buraya yazarim :)

    Moonie

    ReplyDelete
  3. İnşallah başarıyla sınavlarından geçer ve emeklerinin karşılığını alırsın. Allah zihin açıklığı versin. Hoşçakal.

    ReplyDelete
  4. Merhaba Isil, cok tesekkur ediyorum guzel dileklerin icin. :)

    ReplyDelete
  5. Hepsinin ustesinden kolaylikla geleceksin insallah :) Iyi dileklerim hep seninle!
    -sibel

    ReplyDelete
  6. Cok tesekkurler Sibelcim iyi dileklerin icin! :-)

    ReplyDelete