Monday, October 26, 2009

Benzersizsiniz!

Fotoğraf: Richard0


Siz, evet, şimdi bu yazıyı okuyan sizden bahsediyorum.
Ne kadar eşsiz ve benzersiz olduğunuzun farkında mısınız acaba? Günlük hayatın hayhuyuna dalıp, unutuvermiş olmanız çok olası.

Haydi birlikte bir deney yapalım. Yarın sabah, aynaya daha bir dikkatli bakın. Gözlerinizin içine, gözlerinizin rengine, saçlarınıza, kaşlarınıza, yüzünüzdeki benlere bile daha bir dikkatli bakın!

Bu yüzü, bu bedeni, bu kişilik özelliklerini oluşturmak için devasa gen havuzundan nasıl eşsiz bir kombinasyon seçildi, farkında mısınız?

Sizin gen kombinasyonunuz, dünya üzerinde başka hiç kimsede yok. Büyük büyük büyük anneleriniz, büyük büyük büyük dedeleriniz yaşam savaşı verdikleri için, yaşadıkları ve çoğaldıkları için buradasınız.
İnanılmaz uzun ve büyüklüğü insanı korkutan bir zincirin son parçasısınız. O yüzlerce insandan sadece bir tanesi bile zamansız ölseydi, zincir kopardı, siz de bugün burada olmazdınız. Sizin varoluşunuz bile ne kadar büyük bir mucize, farkında mısınız?

Yarın sabah, kendinize daha bir dikkatli bakın. Varoluşunuzun, hayatta oluşunuzun mucizesinin farkına varın, keyfini çıkarın. Siz, eşsiz ve benzersizsiniz. Kendinizi, ruhunuzu ve bedeninizi sevin. Kendini sevmeyen, başkalarını da sevemez. Bunu unutmayın.

6 comments:

  1. Siz de öylesiniz... Çok iyi geldi, teşekkür ederim.

    ReplyDelete
  2. Sevgili Aysema

    Begendigine cok sevindim.. :)

    ReplyDelete
  3. Seni bugün keşfettim.
    Ne kadar güzel yazıyorsun.
    Bu yazı da son derece güzel. Benzersiziz biz, evet..
    Sevgiler..

    ReplyDelete
  4. Merhaba Zeugma

    Cok tesekkur ederim! Blog'umu begendigine cok sevindim :)

    Sevgiler

    Moonie

    ReplyDelete
  5. merhaba,bu tür düşünceler benim de içimden geçer daima..hayatta olmak içinde bulunduğum varlıkla en özel olmak muhteşem bir şey..ilk önce bakışlarınla kendine yönelmeli..ben okuduğum tüm büyüklerden aynı şeyi duydum hayatı anlamaya çalışırken belki dünyalar dolaşılıyor türlü kimliklerle uğraşılıyor ama en önemlisi insanın kendini anlaması gerektiği ortaya çıkıyor..yazınızı çok beğendim..emeğinize o güzel düşüncelerinize sağlık...

    ReplyDelete
  6. Merhaba Apikal

    Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Sizin de agziniza saglik, cok guzel ifade etmissiniz!

    Sevgiler

    Moonie

    ReplyDelete