Friday, May 7, 2010

En sevdiğiniz yer neresi?



Sizin de var mı, yaşadığınız şehirde, en sevdiğiniz nokta? Hani böyle dertlerinizden bunaldığınızda gidip kafanızı dinleyebileceğiniz, huzuru bulabileceğiniz bir yer.. Yüreğinizi temizleyen, keyif dolu, mutlu bir yer. Varlığının bile sizi sakinleştirmeye yettiği, uzun süre gitme fırsatı bulamasanız da orada olduğunu hatırladığınızda dahi yüzünüze kocaman bir gülümseme yerleştiren bir yer.



Benim için İstanbul'da o nokta, Sabancı Öğretmenevi'nin olduğu Beykoz kıyısıdır. Boğazın iki yakası o noktada birbirlerini kucaklayacakmış gibi yakınlaşır. Karşıda Aşiyan, yeşil tepenin ortasında tuğla kırmızısı rengiyle parlar. Sağ tarafta köprü, birbirine yakınlaşan Avrupa ve Anadolu yakalarını bağlayıverir birbirine.

Babamın öğretmen olmasından dolayı hem çocukluğumda, hem gençliğimde, onlarca Pazar gününü orada geçirmişizdir. Kahvaltıdan sonra gazeteler, çay, kahve, sohbetler, dondurma, çocuk parkında oyunlar, kıyı şeridi boyunca yürüyüşlerle, keyifle uzatılan Pazar günleri..Bazen sadece annem, babam ve kardeşimle, bazen kuzenlerimle, dayılarımla, amcamlarla, halamlar, teyzemle.. Kocaman, mutlu ve çoluk çocuk dolu ailelerimiz arasında büyüdük orada biz.. Gülüşlerimize Boğaz'ın serinliğini kattık, bakışlarımıza İstanbul güneşini, tenimize Boğaz kokusu sindi.

Ne zaman gitsem, yine Boğaz'ın güzelliği karşısında büyülenir, mutlu çocukluk günlerime, sapsarı güneşli, rengarenk balonlu, huzur dolu anılarıma geri dönerim.



Sizin hayatın acımasız gerçeklerinden kaçış yeriniz, huzur dolduğunuz o yer neresi?

4 comments:

  1. ankarada yaşayan biri olarak..bu ülkenin tek taşı istanbul bence....haftaya istanbuldayım inşallah

    ReplyDelete
  2. ah, kiskandim sizi. ben su anda istanbul'dan cok uzaklardayim :(
    tadini cikarin!

    ReplyDelete
  3. Eger bir sehirde gizli bir kosemiz yoksa o sehirde yasamamamisiz demektir. Dertlenip o koseye gidip biraz rahatlamak gibisi yok herhalde. Benim Ankara'da da Louisville'de de yerlerim var. Ama Istanbul'da yok mesela.

    Kolayliklar islerinde.

    ReplyDelete
  4. Nurvenurcum,

    Gercekten de oyle. Benim de henuz Chicago'da oyle aklima gelen bir yer yok. Ama bu Istanbul'un cok daha guzel bir sehir olmasindan da kaynaklanan bir sey olabilir :)

    Cok tesekkurler, sevgiler..

    Moonie

    ReplyDelete