Sunday, July 8, 2012

Nerede


Aklım bugünlerde hep babaannemde..
Daha önceden yazmıştım. Bu sıralar kendinde değil. Hastalık ilerledi iyice. Aklım onda. Aklım babamda. Uzaklık, boğazımdaki yumruyu büyütüyor. 

Burnuma babaannemin evinde içtiğim ıhlamurun kokusu geliyor. Aklım kilometrelerce ötede.. O uzak ama çocukluğumun geçtiği, yüreğimin bir kısmını bıraktığım ülkede.. Burnumun direği sızlıyor. Yüreğim ötede..

Sen neredesin babaanne? Beynimiz kocaman bir malikaneyse eğer, anılarımız onun tozlu odaları ve koridorlarıysa.. Hangi odaya saklandın? Hangi kapıyı kilitledin arkandan, saklambaç oynayan küçük bir çocuk gibi? Yaşamının bunca yılı boyunca biriktirdiğin anılardan, hafızanın dolambaçlı koridorlarından hangisinin içindesin? Nerede o Sürmene'de doğan, sonra 8 çocuk doğurup büyüten, ince, dal gibi genç kız? Nerede günlerin tortusu, tozlara vuran günışığı, geçmek bilmeyen saatler, hızla akan yıllar, bir nehir gibi akıp giden hayatlar? Yaşamı yaşamaya değer kılan herşey, bir yün ipliği gibi eğirdiğin zaman, zaman nerede? Sabahlar, akşamlar, geceler, bir muştu gibi doğan güneş, bir meyve gibi gökte asılan ay nerede?


Neredesin babaanne?















Explosions in the Sky - What Do you Go Home To?






2 comments:

  1. Pratik anne'den sana, Murakimi yazindan buraya (ben de Türkiye dönüsü aldim ama henüz okumadim, ilk defa okuyacagim), burdan baska yerlere atladim, derken derken seninle Deniz'den (esim) dolayi (bir yaz Almanca kursuna gitmistiniz birlikte) bir ara tanistigimizi anladim. Bu kadar güzel yazilar kesfettigime bilahare cok sevindim. Babaannen icin cok üzüldüm, cok gecmis olsun, cok zor gercekten, güzel anilarinin icinde olmasini diliyorum.
    Sevgiler.

    ReplyDelete
  2. Aaaa merhaba Cigdem! Seni buralarda gormek ne guzel. Pratik Anne gorumcem olur :)
    Gecmis olsun dileklerin icin cok tesekkur ederim.

    Benden de selamlar, sevgiler, sana da Deniz'e de. guzel kizini da op benim icin.

    ReplyDelete