Tuesday, April 7, 2009

Wall-E


Pixar denilen şirkete nasıl hayran olduğumu daha önce onlarca kez belirttim. Wall-E filminde de beni şaşırtmadılar. Hani 'sevgi filmi' derler ya, Wall-E işte tam bir sevgi filmi. Hem inanılmaz şirin, hem de geleceğin neye benzeyeceğini göstermesi açısından çok gerçekçi olmuş. Wall-E'nin Eve'e olan aşkı ise insanın yüreğini ısıtacak cinsten. Gerçek sevgi, gerçek aşk nasıl olur diyenlere çok güzel bir cevap.

Geleceğin dünyasına ve toplumuna olan eleştirileriyle ise bence çok zekice kurgulanmış bir film olmuş Wall-E. Yerlerinden kalkamayan obez insanlar, tamamen sanal dünyalardan gerçekliği takip eden bir toplum ve artık kaslarını ve kemiklerinin çoğunu kaybetmiş erkek ve kadınlar.. Geleceğe hem gerçekçi hem de korkutucu bir bakış olmuş film. Ama genelinde çok sıcak, sevgi dolu ve mutluluk verici.

Hem çok eğlenmek ve gülmek, hem de sizi gülümsetecek çok güzel bir aşk hikayesi izlemek istiyorsanız kaçırmayın bence. Sırf Wall-E'nin o komik sesiyle 'Eeeeeeeveeee' diye seslenmesini duymak için bile bir kez daha izlerdim bu filmi :)

No comments:

Post a Comment