Tuesday, August 25, 2009

Blog'um 4 yaşında!



16 Ağustos itibariyle canım blog'um, ismini çok sevdiğim kendi ismimden ilham alarak koyduğum 'Gece Yolculuğu', tam 4 yaşına bastı! İlk defa 4 sene önce bir Ağustos günü yazdığım bir yazıyla başlayan bu macera, 454 yazıdan sonra hala devam ediyor. Bu da 455. yazımmış :)

Doktoramın ilk yılında çok sevdiğim yazma eylemini düzenli olarak yapabilmek adına açmıştım bu blog'u, öylesine.. Şimdi 70 kadar kişi takip ediyor her gün, sayfa gösterim sayım ise yüz bine yaklaşmış. İnanılası gibi değil!


Sanırım aldığım doğru kararlardan biriydi blog'umu açmak, akademi dışında da düzenli olarak yazmaya vakfetmek kendimi.. İyi ki bu blog var, ben iyi ki yazıyorum! 500 yazıya doğru hızla koşan 'internet günlüğü'mde hayatımın bir çetelesini tutmak, beni mutlu eden, üzen, hayatımda önemli bir yer kaplayan çoğu şeyi kayda geçirmek çok mutlu ediyor beni. İleride geriye dönüp 'hayatımın o dönemi nasıl geçmiş?' diye merak edersem eğer, başvurabileceğim sağlam bir arşivim, okuyabileceğim yazılarım var artık!


Bir de çok şanslıyım çünkü çok ince düşünceli, kültürlü, zeki bir okuyucu kitlem var. Evet evet, sen, şimdi bilgisayarının başında bu yazıyı okuyan senden bahsediyorum. Sen, okuyucum, iyi ki varsın, iyi ki paylaşıyoruz hayatı. Yazılarıma yorum yazıp yazmaman, beni düzenli takip edip etmemen, benim sayfamın adını/bağlantı link'ini kendi sitene koyup koymaman...Bunların hiçbirinin zerre kadar önemi yok gözümde. Benim için sadece orada olduğunu bilmek bile o kadar güzel ki. Beni okuduğun için teşekkürler, şu fani dünyada kendimden bıraktığım bir kaç izi, bir kaç kelimeyi hayatına kattığın için teşekkürler. Herkesin sürekli bir şeyler söylediği şu gürültülü, engin internet denizinde benim söylediklerimi dinlemeyi seçtiğin için teşekkürler.

İyi ki doğdun blog'um! :)



13 comments:

  1. Nice mutlu yillara. Nice mutlu yazilara. Sana da o guzel yazilarin ve harika anlatiminla bizlere kattiklarin icin tesekkurler.

    ReplyDelete
  2. Anonymous3:23 AM

    Nice mutlu yıllara, yazılarınızı zevkle ve merakla takip ediyporum. Bir de bir isteğim var, daha çok kitap görmek istiyorum bu blogda. Teşekkürler.

    ReplyDelete
  3. Bende daha çok sinema görmek istiyorum önerdiklerinin listesini yaptım izlediklerim var izlemediklerim var kitap tavsiyesi listeside olabilir:) nede olsa tarzını sevdiğimiz için burayı takip ediyoruz nice nice 4 yıllara:) masabaşında çalıştığımdan hergun sayfayı ziyaret ediyorum yavaş yavaş tamamlayacağız işte yazılanları...
    Hoşçakal:)

    ReplyDelete
  4. Merhaba Pratik Anne,

    Cok sagolasin. Bilmukabele :)

    Merhaba Rusen Ergun,

    Cok tesekkur ederim!

    Merhaba Kitap Kurdu,

    Cok tesekkurler ediyorum, blog'umda isteklere de cok onem veriyorum ve dediginiz gibi daha cok kitap ve edebiyata agirlik vermeye calisacagim ilerideki yazilarimda. Sinema biraz agir basti galiba su siralar :)

    Merhaba Padam..

    Tabii ki elimden geldigince izledigim ve begendigim filmleri paylasiyorum burada, paylasmaya da devam edecegim. Ilgin icin ve guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim!

    Herkese sevgiler

    Moonie

    ReplyDelete
  5. Sevgili Moonie,
    Hala Turkiye'de oldugum icin kosturmacanin arasinda dogru durust bloglara bakamiyorum. Ama son yazinin basligini gorunce `Iyi ki dogmus blogun` demek istedim. Nice nice yaslara!

    ReplyDelete
  6. Cok tesekkurler sevgili Zsa! Kosusturmacanin arasinda yorum yazdigin icin ve guzel dileklerin icin :)

    ReplyDelete
  7. Fulya1:18 AM

    Tebrikler! Bu yolculugun daha uzun yıllar devam etmesi dileğiyle...

    ReplyDelete
  8. Bu blogu ve yazarini kesfetmek her okura nasip olmali:) Daha nice yazilara sefer alsin gecenin yolculugu...

    ReplyDelete
  9. Merhaba Fulyacim,

    Cok tesekkur ediyorum! Sevgiler gonderiyorum :)

    Merhaba sevgili Nurvenur,

    Geri dondugunu gormek guzel! Cok tesekkur ederim guzel dileklerin icin. Ben de senin blog'un icin ayni seyleri dusunuyorum :)

    Moonie

    ReplyDelete
  10. tam benim içimden geçenleri yazmışsın blog kavramıyla ilgili. zaten senin bazı yazılarında ayna tutmuş gibi oluyorum. mutlu yıllar diliyorum ben de bloguna :)

    ReplyDelete
  11. nice 4 yıllara, her zaman yaz :)

    ReplyDelete
  12. Merhaba Sera, cok tesekkur ederim. Ben de senin blog'undaki kitaplarla ilgili yazilari okurken oyle hissediyorum :)

    Merhaba Arcoiris,

    Cok tesekkur ederim! Sen de yaz, daha fazla yaz! :)

    ReplyDelete