Friday, April 3, 2009

Başardım!!!!

Şükürler olsun ki bugün saat 3:10 itibariyle sözlü sınavımı geçtim!

Gece huzursuz bir uyku uyuyup sabah 8 buçukta uyandım, içimde yazılı sınavlarda olduğundan çok daha fazla bir heyecan vardı. Öğlen bu heyecan gereksiz fazla bir stres ve huzursuzluğa dönüştü. Saat 12 civarında yani sınava 1 saat kala hüngür hüngür ağlayıp bayağı rahatladım :)

Sonra 1de okula gittim, gittiğimde bayağı sakinleşmiştim. Sınav çok şükür pozitif bir atmosfer içinde geçti, tabii ki insan bazı sorularda zorlanıyor ama sonuçta çoğunun cevabını bildim. Ve sevgili hocalarım sağolsunlar, genelinde çok rahat ve keyifli geçti. Ciddi bir sınavdı ama kesinlikle sorgulandığımı, bilerek terletildiğimi hissetmedim. Daha çok bir soru*cevap ya da sohbet havasında geçti.

İki saatlik sözlüm bittiğinde 10 dakikalığına odadan çıkmamı rica ettiler (sözlü sınavın gerekliliği bu) O 10 dakika içinde hocalar öğrencinin geçip geçmediğine karar veriyorlar.

Bana saatler gibi gelen 10 dakikadan sonra kapı açıldı, danışmanım H.S. gülümseyerek beni tebrik etti, elimi sıktı ve kucakladı. O an hayatımın en mutlu anlarından biriydi.

Sonra diğer hocalar da elimi sıktılar ve tebrik ettiler. Sınavımın çok iyi geçtiğini, öğrenciliğimde çok şey öğrenmiş olduğumu, benimle gurur duyduklarını söylediler.

Ne kadar mutlu oldum ben işte o an! Hocalarımın yorumları benim için her şeyden daha değerli ve mutluluk vericiydi. Başarının insanı sarhoş eden, çarpan bir yanı var.

Hocalarımla bir süre konuştum, sonra izinleriyle oradan ayrıldım.

Sonra aşağıya indim, Bart'ımı aradım, güzel haberi verdim. Sonra canım anneciğimi aradım. Onunla konuşurken hayatımda ikinci defa mutluluktan ağladım, hüngür hüngür yine. Bugün ağlama günümdü sanırım :)

Sonra diğer arkadaşlarımın ve ailemin diğer üyelerinin telefonları yağmaya başladı. Sanki bir rüyada gibi onlarla da konuştum, tebrikleri kabul ettim.

Benim için en iyisini dileyen, dünyanın her tarafında, farklı farklı ülkelerde ve yerlerde bugün benim için dua eden herkese buradan çok, ama çok teşekkür ediyorum.

Daha sonra öğrendim ki hiç tahmin bile etmediğim (hatta tanımadığım) bazı insanlar bile benim için dua etmiş, sınavımın iyi geçmesi için. Ne kadar şanslıyım ben, beni böylesine seven ve düşünen bu kadar çok insan olduğu için. Hepinizi çok seviyorum.

İzninizle biraz dinlenmeye gidiyorum :-)



Sevgiler


Moonie



18 comments:

  1. Bugun hep seni dusundum. Nasil gectigini cok merak ediyordum. Iyi haberleri almak ne guzel. Cok sevindim senin adina. Okurlarin olarak gurur duyuyoruz seninle:)

    Sevgiler, Iyi tatiller :-)

    ReplyDelete
  2. tebrik ederim, umarım bundan sonra da her şey istediğin gibi olur :)

    ReplyDelete
  3. evde bahar temizligine baslamisken birden aklima geldin ve farkinda olmadan saat 4 kadar dua etmisim Pittsburgh`tan sana :) sinavin 3 civarinda bitecegini soylemene ragmen.
    Dim tis dim tis TEBRIKLER :)

    ReplyDelete
  4. tebrikler mooniciim,gurur duydum seninle...

    ReplyDelete
  5. tebrikler efem tebrikler :)

    ReplyDelete
  6. hayirli olsun, tebrikler. Darisi tez defansina :)

    ReplyDelete
  7. Nurvenur, kader yoldasim, cok tesekkurler :)

    Arcoiris, cok tesekkur ederim! Hepimiz icin oyle olur insallah.

    Selene, tebriklerin ve dualarin icin ne kadar tesekkur etsem azdir. Bu arada Pittsburgh saatine gore 4 bizim saate gore 3 oluyor, yani dogru zamanlama yapmissin! :)

    Delfinacim, cok sagol canim.

    Emrah Yalim, tesekkurler efenim.

    Sera, cok tesekkurler!

    Rabia, cok sagol, amin amin :)

    ReplyDelete
  8. benimde ağlayasım geldi moonicim çok sevindim. İnşallah diğer bütün sınavlarında da başarılı olursun.
    iyi tatiller:)

    ReplyDelete
  9. geçmişler olsunnn... :) ben de basit bir başvuru sürecini ağır yaralar:P almadan atlatmaya çalışıyorum. oysa ki bir doktora sınavı yanında bu nedir:)))

    ReplyDelete
  10. Merhaba Isıl

    Cok tesekkur ederim sana da! Tatile henuz cikmadik ama iki hafta sonra cikiyoruz insallah :)

    Elifcim cok tesekkur ederim, sana da kolay gelsin basvurularinda!

    ReplyDelete
  11. Zaman zaman ne yaptı acaba dedim de pc başına geçince unutup gittim. Geçeceğinden adım gibi emindim zaten. Yazdıkların,karakterin öylesine belliydi ki. Tebrik ediyorum. Artık özgürsün ne güzel :)

    ReplyDelete
  12. Benim Hayatim,

    Cok tesekkurler, destegin ve guzel sozlerin icin. :)

    ReplyDelete
  13. Başarılarınızın devamını diliyorum. Yazılarınızı ilgiyle okuyorum. :)

    ReplyDelete
  14. Şimdi doktor mu oldunuz ?

    Maşallah :=)

    ReplyDelete
  15. Merhaba Dubhe

    Cok tesekkur ediyorum.

    Kadir Amarat,

    Yok, henuz tez yazma asamasi var, ama insallah yakinda doktor olacagim :)

    Sevgiler

    Moonie

    ReplyDelete