Tuesday, September 1, 2009

Inglorious Basterds



Duydunuz mu a dostlar?
Tarantino Nazi filmi yapmış.
Moonie gitti izledi.
Öyle de bir film yapmış ki, yine Tarantino'luğunu yapmış. Filmde kan, vahşet, ayak fetişi, intikam saldırıları, kurşunlar, patlamalar varmış.
Brad Pitt varmış, enfes güney aksanı varmış. Ondan daha da enfes oyunculuğuyla Christoph Waltz varmış! Alman sineması varmış, göndermeler varmış yine, süt, krema ve turta bile varmış!

Tarantino alternatif bir tarih yazmış. Filmde iki buçuk saatlik filmi hiç aksatmadan taşıyan, çok lezzetli bir gerilim varmış.

Film öylesine keyifle izleniyormuş ki hiç derin analizlere filan gerek yokmuş. Ortaya insanı alıp götüren, insana sinema sanatını neden bu kadar sevdiğini hatırlatan bir film çıkmış.

Tarantino diye bir yönetmen iyi ki de varmış!



4 comments:

  1. sen oyle diyosan oyledir
    :)

    ReplyDelete
  2. estagfurullah, bu benim kendi kisisel gorusum sadece :)

    Moonie

    ReplyDelete
  3. Fulya5:50 AM

    Hic hayal kırıklıgına ugratmıyor di mi Tarantino:) Politika-tarih konularına girerek tarzını bozdugunu dusunen elestirmenler var ama ben de nefes almadan izledim diyebilirim. Ben bu filmde Diana Kruger'i de begendim, kızı Truva'da bayagı bi biblo niyetine kullanmıslar.

    ReplyDelete
  4. Fulyacim, oyle gercekten. Ben de cok keyifle izledim, uzun zamandir boyle uzun bir film bu kadar keyifle izlememistim. Diane Kruger da guzeldi gercekten, onun Truva'daki kadin oldugunu bilmiyordum, hic tahmin etmemistim acikcasi!

    Sevgiler

    Moonie

    ReplyDelete