Sunday, May 17, 2009

Changeling


Çocuğunuz bir gün evinizden kaçırılsa, bir kaç ay sonra da siz artık tam umudunuzu kesmişken polis 'çocuğunuzu bulduk' diye sizi arasa ve mutluluktan uçsanız.. Ama trenden inen çocuk sizin çocuğunuza biraz benzeyen ama o olmayan başka bir çocuk olsa.. Polis ısrarla 'Bu sizin çocuğunuz' diye diretse ve artık gerçek çocuğunuzu aramayı durdursa... Devlet, kanunlar, hukuk, adalet, polis....vs hepsi sizin karşınızda dursa...Ne yapardınız?


Angelina Jolie'den çok hazzeden bir insan değilim, söyleyeyim. Rol yapma becerisi ve oyunculuğu konusunda da aynı fikre sahibim, onu ilk defa bir filmde izledikten sonra diyebilirim ki dünyanın en iyi oyuncularından değil kesinlikle. Ama bu film benim inanılamz sinirlerimi bozdu ve beni çok etkiledi. Bunda en büyük etken, filmin hikayesinin gerçek bir hikayeden alınması sanırım.

Film boyunca annenin çaresizliği ve içinde bulunduğu korkunç durum, insanı çileden çıkartıyor adeta. Ertesi gün bile 'Nasıl öyle olur? Nasıl öyle olur?' diye film hakkında konuşup durdum, yaşlı kadınlar gibi!!!

Beni bu kadar etkileyeceğini düşünmemiştim bu filmin. Dünyanın en güzel filmlerinden değil kesinlikle ama insanın sinirini bayağı bozuyor gerçekten. Clint Eastwood, yine insanı sarsan bir hikaye anlatmış.

4 comments:

  1. Ben seyretmiyeyim diyorsun yani?

    ReplyDelete
  2. Yok valla sakin seyretme, cok korkunc ve tuyler urpertici bir senaryo..

    ReplyDelete
  3. Bende cok etkilendim bu filmden
    GERCEK HAYAT HIKAYESI oldugu icin hatta itiraf ediyorum agladim !
    Cocuklarimizi nelerden korumak zorundayiz ...

    ReplyDelete
  4. Merhaba Yeliz,

    Evet hikayenin gercek olmasi insani cok ama cok etkiliyordu gercekten..Kabus gibi bir hikaye. Allah butun cocuklari korusun kotulerden.


    Sevgiler

    Moonie

    ReplyDelete