Thursday, May 7, 2009

Seviyoruz Teo'yu


Kim ne derse desin bütün kusurlarına ve sürekli eleştirilmesine rağmen Teoman'ın yeri benim için başkadır.. Hayat tarzı ya da ilişkileri beni hiç ilgilendirmiyor. Ben, yaptığı müziği ve yazdığı sözleri çok seviyorum. Her albümü, hayatımın ayrı bir dönemine damgasını vurmuştur. ÖSSden çıktığım günün akşamı bile, bir Teoman konserine gitmiştim!

Kapkara kapağına, karamsar sözlerine ve havasına rağmen benim için bu senenin baharına ve yazına damgasını vuracak olan albüm de budur.

Dinler dinlemez vurulduğum şarkısı ise 'Çoban Yıldızı'. Bu şarkı boğazımda düğümleniyor, içime dokunuyor ve yakamı bırakmıyor.

'hadi al götür beni
hala benimmişler gibi
evime, yurduma
taze meyve tatları
yağmurlarında...

.......


çoban yıldızı
sen benle kal
çoban yıldızı
zamanım varsa
biraz daha...'


Yağmurlarında taze meyve tadı olan, güzel ülkemi özledim. :(

4 comments:

  1. Benim de lise donemlerimde cikmisti ilk albumu. Universite yillarimda artik hit olmustu sarkilari. Yurtta Gemiler'i az dinlememisimdir. Iki yabanci'nin yeri de ayridir ben de.
    Ama yine de biraksin artik, guzel anilarda kalsin Teoman diyorum.

    ReplyDelete
  2. ben de severim teoman'i.. gecen gun kardesim ucurtmalar sarkisinin linkini gonderdi. sozlerini elif safak yazmis. cok ama cok begendim.. hem sozlerini, hem de teoman'in soyleyisini...

    ReplyDelete
  3. ben ilk 2 albümünü çok sevmiştim,(farkedebildiğim 3-4 şarkısının müziklerinin arak olmasına rağmen ) sonrasında ise müzikal anlamda çıkardığı işleri hiç beğenmedim.şu an da bana çoook uzak bir ihtimal geliyor onu tekrar dinlemek.

    ReplyDelete
  4. Nurvenur,

    Evet, onlar gercekten de klasik Teoman sarkilarim benim de. Ama ben hala bikmadim, bikmiyorum yaptigi muzikten nedense :)

    Zsa,

    Evet, beni de cok heyecanlandirdi Elif Safak'in bir sarkinin sozlerini yazmasi..Guzel olmus bence de, katiliyorum..

    Jamini,

    Herkes sevmek zorunda degil tabii ki :) Bence simdiki albumleri ayri bir guzel, daha bir olgun, karamsar sanki.. Ben seviyorum bayagi..

    ReplyDelete