Tuesday, January 30, 2007

Kış masalı



'Hissedilen sıcaklık' -22'de! Chicago acı soğuğuna, karlı kışlarına geri döndü. Kışın getirdiği güzellikleri çok seviyorum, Cumartesi günü şehir dışına çıkıp gezip gördüğümüz kardan heykeller yarışması ya da Pazar günü evde oturup sıcak çayımı yudumlayıp pencereden kar fırtınasını izleyebilmek gibi..

Cumartesi günü Chicago'ya arabayla 1 buçuk-2 saat kadar uzaklıkta olan Rockford'a gittik, her sene orada aynı zamanlarda, OCak ayında yapılan kardan heykeller yarışmasını izleyebilmek için. (http://www.snowsculpting.org) Sadece bu yarışma için her sene Rockford havaalanında biriken kar, özel araçlarla havalanının bir kenarına toplanıyor ve yarışmanın yapılacağı alan olan Sinnissippi parkı'na getiriliyormuş. (Parkın adı da sanırım eski Kızılderili dillerinden bir kelime, öyle görünüyor) Her takım kendine önce bir eskiz çiziyor, yapacakları heykelin aşağı yukarı nasıl görüneceğini anlatmak için. Daha sonra her biri bir kaç metreküp büyüklüğünde olan kocaman sıkıştırılmış kar bloklarını oymaya başlıyorlar bu güzel heykelleri yapabilmek için. Daha sonra bir jüri bu heykelleri oyluyor ve birinci, ikinci ve üçüncüler seçiliyor aynı gün içinde. Profesyonel takımların yanında lise öğrencilerinin çalışmaları da aynı parkın içinde görülebiliyor. Gerçekten hepsi birbirinden güzeldi.

Şehrin dışına çıkıp güzel bir parkta ağaçların arasında havadaki kar, kömür ve çam ağacı kokusunu içimize çekerek (hava sıcaklığı her ne kadar 0ın çok altında olsa da) heykellere bakarar yürümek, şehirden uzaklaşmak çok güzeldi. Karların içinde oturup yuvarlanmak, koşmak, doğanın nefesini dinlemek, buz tutmuş dereler ve göllere bakan çıplak ağaçları izlemek, kışın soğuk güzelliğinin, büyüsünün keyfini çıkarmak da..

Haftasonundan ve karlı Rockford'dan, Sinnissippi Parkı'ndan bir kaç enstantane:

Kış mevsimini seviyorum:)












No comments:

Post a Comment