Tuesday, December 1, 2009

Aşk-ı Memnu!!


Ey sevgili okurlarım, duyduk duymadık demeyin! Eylül ayından itibaren pek muteber akademisyen, pek komplike makaleler yazan, büyük büyük laflar eden entel kuntel Moonie de Aşk-ı Memnu dizisinin bir müptelası oldu! Hatta yaşlı nineler gibi çekirdek çitleyerek ve sürekli dizide olanlar hakkında konuşarak izliyor diziyi. Durum feci, öyle böyle değil. Perşembe akşamlarını iple çekiyoruz. Türkiye popüler kültürüyle en büyük bağımız bu dizi oldu artık!!

Oysa ki herşey çok masumca başlamıştı. 'İstanbul hasreti insana dizi izletir mi?' sorusuna en güzel cevaptım. Diziyi ilk izlemeye başlamamın sebebi, aralarda geçen enfes İstanbul görüntüleriydi. Bana bir 'ah' çektiren, İstanbul özlemimi alevlendirse de yine de garip bir şekilde bana iyi gelen güzel sahnelerdi bunlar. Bir de kabul etmek gerekirse ilk bölümler inanılmaz bayıktı, hiç bir şey olmuyordu zaten, herkes gıy gıy müzikler eşliğinde boşluğa bakıyordu konakta. Sonra ne olduysa oldu, işler değişti. Birden herkes birbirini süzmeye, dolaplar ve entrikalar gırla gitmeye başladı. O andan sonra da zaten dizinin müptelası olduk diyebilirim. Zaten üniversitede ders için romanını okumuş ve çok beğenmiştim. Dizi de romanla pek alakası olmasa da hiç olmazsa 'edebiyat uyarlaması' olarak gözüme girdi. En azından kostümlere, çekimlere, müziklere özen gösterdikleri belli.

Son durum da şudur:

Dizideki en sevdiğim karakterler Matmazel, Beşir, Arsen Hala. En sinir olduğum karakterler sırasıyla Hilmi Bey, Firdevs Hanım, Cemile.

Moonie'nin itiraflarını dinlediniz!!


7 comments:

  1. Bu Kalp Seni Unutur mu dizisini tavsiye ederim.

    ReplyDelete
  2. Anonymous8:07 AM

    Bende hiç dizi ve TV izlemiyorum ama Bu Kalp Seni Unutur mu dizisini seyretmek istiyorum ama tabi ki evdeki küçük adamı unutuyorum :)O uyuduğu zaman ancak fırsat oluyor.

    ReplyDelete
  3. Merhaba Asli ve Kitap Kurdu

    Bu Kalp Seni Unutur Mu'yu hic duymamistim, tavsiye icin tesekkurler. Annem Yaprak Dokumu'nu izliyor, bir onu biliyordum ben. Ama zaten benim de izledigim tek dizi Ask-i Memnu simdilik. Normalde TV izlemiyorum, internetten izliyorum :)

    ReplyDelete
  4. Benim favori karakterim Firdevs valla, aralarında hicbirsey yapmadan yalının full keyfini cıkartan o:) En buyuk sorunu saat kacta masaj yaptıracagı he he :)

    ReplyDelete
  5. Anonymous7:31 AM

    Başarılı bir kurgu izlemek isterseniz Ezel'i tavsiye ederim ben.
    iyi seyirler :)

    ReplyDelete
  6. canım ben de kızarak izliyorum
    hem sinir olup da hiç kaçırmadan izler mi insan
    firdevsin oyunculuğuna bayılıyorum
    kötü olsa da
    haklısın manzaralar için de seyredilir
    bir de gurbette olunca
    sevgiler sana

    ReplyDelete
  7. Fulyacim, ben Firdevs'i cok kurnaz bulsam da surekli Nihal'i gaza getirmesini kaldiramiyorum, cok sinir oluyorum gercekten :P Ama haklisin evet kadin en keyifli yasayani iclerinde!

    Anonymous,

    Ezel'i de bir arkadasim tavsiye etti. Zamanim olursa belki ona da goz atarim. Simdilik sadece Ask-i Memnu'yu takip edbeiliyorum:)

    Mavianne,

    Ya ben de cok sinir olup kiziyorum ama yine de izlemeden duramiyorum. Herhalde bu dizileri yapanlar da bunu amacliyorlar! Firdevs Hnm'in oyunculugu gercekten guzel. Manzaralar da enfes zaten. Bence genel olarak kaliteli bir dizi.

    Yorum icin tesekkurler, sevgiler

    Moonie

    ReplyDelete