Monday, February 22, 2010

Artistik patinajda bir Türk kızı!



Vancouver 2010 Kış Olimpiyatları'nda bu sene Türk sporcuların yarıştığından, ve ilk defa olimpiyatlarda artistik patinaj dalında ülke olarak temsil edileceğimizden haberiniz var mı? Tuğba Karademir, Kanada'da büyümüş olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmeyi seçmiş bir Türk kızı. Yarın (23 Şubat 2010) Olimpiyatlar'da yarışacak. Dereceye girerse çok mutlu oluruz, ama girmese bile oraya gidip katılarak ülkemizin adını böyle duyurması bizim için ne kadar büyük bir mutluluk. Ne büyük bir gurur.

Tuğba'nın blogundan gelişmeleri takip edebilir ve onu destekleyebilirsiniz.

Bol şanslar sana Tuğba!








Ayrıca bu konuda Pratik Anne'nin yazdığı ve benim düşüncelerimi de özetleyen yazısını mutlaka okuyun derim.




3 comments:

  1. Tugba'yi uzun zamandir takip ediyorum. Internette roportajlarini da izlemistim. Anne ve babasinin ne kadar ozverili olduklarini, kizlarinin hayali gerceklessin diye ne kadar ugrastiklarini biliyorum. Turkiye cumhuriyeti devletinin umrunda olmadigini da biliyorum. Ben sadece turkiye adina yarismalara katilmasinda israr etmesine uzuluyorum. ha turkiye'de tugbanin kanada'da yasadigi halde turkiye adina yarismalara katilmasina milliyetci duygularla sevinen, saksaklayan insanlar yok mu var elbette. ama bir insan turkiye'de dogdu diye yaptigi sporu spordan kabul etmeyen, maddi manevi desteklemeyen bir ulkenin adina yarismamali diye dusunuyorum. senin verdigin linkten bloguna girdim mesela acilista bayrak tasiyacakken son anda iptal etmisler. nedeni nicini yok. iptal edildigini de amerikan ve kanada tv kanallarindan ogreniyorlar. boyle bir muameleyi hic hakketmiyor. benim ciftlerde cok sevdigim efsane ikili Marina Anissina - Gwendal Peizerat Fransa adina yaristilar. 2002'de Olimpiyat sampiyonu olduklarinda Fransa adina oldular. Ama Marina Anissina aslen Rus. Hatta Moskovali. Rusya onu sallamadigi icin degil de partneri onu terkedip baskasi ile kaymaya basladigi icin Peizerat ile yollari kesismis ve Fransiz vatandasi olup Fransa adina kaymaya baslamis. Bu Marina Anissina'yi daha az Rus yapmadi eminim. Ama sampiyon olmasini saglamis oldu. Bu kadar uzun lafin ardindan demek istedigime gelirsek, Kanada vatandasi olup Kanada adina kaymaya basladiginda maddi ve manevi destek alabilecekse Tugba, Turkiye adina yarismaktan vazgecmeli diye dusunuyorum. Kariyerini heba etmesin.

    ReplyDelete
  2. Simdi tekrar bloguna baktim Tugba'nin, birisi soyle bir not birakmis. "Sen ulkemiz icin guzel bir ornek olacaksin, sen bu sporu sevdireceksin" Buna benzer bi yorum. Iste bahsettigim de tam bu tur davranislar. Bu dedigini moral olsun diye soylemiyor ve dogruluguna inaniyorsa, gercekten cok saf birisi olmali. Ama Tugba baska bir ulke adina yarissa durumu daha mi iyi olurdu diye dusunen yok! O saksaklasin, sonra kendi hayatina donsun, unutsun gitsin. bi sonraki turnuvada tekrar hatirlar. Cok ozur dilerim Moonie boyle isgal ettim yorum kismini ama onemli bi konuda yazmissin, tutamadim kendimi..

    ReplyDelete
  3. Ne diyeyim ki Zsa, cok haklisin (maalesef). Ulkemiz bu gibi sporculari sahiplenmek soyle dursun, tamamen yok sayiliyorlar medyada. Hic bir gazetede isimleri yok, hic kimse varliklarindan dahi haberdar degil. Ama eger ki bu sporculardan biri cok basarili olursa o zaman mutlaka "Turk kizinin basarisi" diye kendilerine mal etmeyi ve onunla ovunmeyi bilirler!

    Bayrak olayi ise zaten tam bir rezalet. Neden boyle gencecik, boyle umut dolu sporcular boyle bezdirilmek isteniyor, aklim almiyor.

    Ben yine de butun kalbimle Tugba'nin basarili olmasi icin dua edecegim yarin.

    Sevgiler,

    Moonie

    ReplyDelete