Friday, December 25, 2009

Elveda 2009

1999'dan 2000'e girerken nasıl heyecanlandığımızı hatırlıyorum da.. Aradan tamı tamına 10 yıl geçtiğine inanmak zor gibi. Bu 10 yıl içinde üniversiteye başladım, üniversiteyi bitirdim, onlarca ülke ve şehir gezdim, başka bir kıtaya taşınıp burada okula başladım, iki adet master derecesi aldım, şimdi doktoramın son safhasındayım ve bir yandan ders veriyorum: çok şükür mesleğimi icra etmeye başladım. Aa, bir de arada hayat arkadaşımla tanışıp onunla bir ömür geçirmeye karar verdim :) Onu da es geçmeyelim.

10 yıl, dile kolay.. Hem çok çabuk geçmiş gibi, hem de aslında çok da uzun bir zamanmış gibi geliyor bana. Artık 1999'daki 18 yaşındaki genç kız değilim. 28 yaşında genç bir kadınım artık.

Ama aynı zamanda bazen bir çocuğum da, yerinde duramayıp zıp zıp zıplayan, durup dururken bangır bangır müzikler açıp odanın ortasında kendi kendine dansetmeye başlayan, kedicikle yerlerde yuvarlanan, konuşurken heyecandan ellerini kollarını sallayan, bazen konuşma hızı bile düşünme hızına yetişemeyen küçük bir kızım da aynı zamanda. İçimde bir yerin, kaç yaşına gelirsem geleyim hiç büyümeyeceğini bilmek o kadar güzel ki! Çocuk-kadın demek en doğrusu belki, iflah olmaz bir çocuk-kadınım :)

2009 her açıdan güzel bir yıldı benim için, çok şükür. 4 tane sınavımı başarıyla geçtim, doktora tez taslağımı yazmaya başladım, bir çok güzel insanla tanıştım, hayatımda daha önce görmediğim bir çok güzel yere seyahat ettim. 2009 yılı içinde toplam 6 kere seyahat ettim. (Las Vegas, Maui adası - Hawaii, Kuzey Michigan eyaleti, Londra ve Windsor - İngiltere, İstanbul - Türkiye, Boston - Massachusetts, Branson - Missouri eyaleti) Bu gezi anılarımın bir kısmını hala blog'uma yazamadım :( Ama yakında gelecek bunlar da!

2010 yılı hakkında çok iyi hisler var içimde. Zaten çift sayılı yıllara hep ayrı bir iyimserlikle yaklaşmışımdır. İnşallah bu yıl geçen yıldan bile parlak, güzel, sağlık ve mutluluk dolu ve bol seyahatli bir yıl olur bizim için!

Ama 2010 yılı için en büyük dileğim, dünya üzerinde bizden daha az şanslı olanlara da daha çok yardım eli uzatabildiğimiz bir yıl olması. Acının, savaşların, yoksullluğun ve sefaletin tamamen yok olmasını ummak çok gerçekdışı. İnsan var oldukça bu gerçekler de var olacak. Ancak herkes elinden geleni yapıp ufacık da olsa bir yardım eli uzatırsa, dünyanın çok daha güzel bir yer olacağına inancım sonsuz.

Şefkat ve merhametin gücü, insanlığa olan inancımın başlıca sebebi.

Ayda bir kez, dışarıda yemeyip oraya vereceğiniz parayı bir hayır kuruluşuna bağışlayın. Kendinizi mutlu etmek için alışverişe ya da yemek yemeye değil, bir kuruluşta gönüllü olarak çalışmaya adayın kendinizi. Starbucks'tan kahve almak yerine evde kahve yapıp o parayı bir sokak çocuğuna verin.....Örnekler o kadar çoğaltılabilir ki.

Sahilde yürüyen birisi, deniz yıldızlarını kuruyup ölmesinler diye alıp alıp denize atan birisini görünce gülmüş. Demiş ki:

- Bir fark yarattığını mı sanıyorsun arkadaş? Baksana şu sahilde yüzlerce deniz yıldızı var. Sen ise bir kaç tanesini kurtarma peşindesin.

Diğeri gülümseyerek elindeki deniz yıldızını göstermiş: 'Bak şimdi buna' demiş, 'Bunun ismi Y olsun'.

Ve gülümseyerek Y'yi denize fırlatmış.

'İşte, Y için çok büyük bir fark yarattım' demiş.

Haksızlıkların büyüklüğü gözünüzü korkutmasın. siz istediğiniz sürece birilerine yardım edebilir, bir fark yaratabilirsiniz.

2010 yılı hepimize hayırlı olsun!

Sevgiler,

Moonie

8 comments:

  1. Anonymous7:09 PM

    Moonie,çok güzel dile getirmişsin ağzına,yüreğine sağlık.

    2010 yılının hepimize güzellikler getirmesini diliyorum bende,tüm dünyaya...

    Yaşanan olumsuzlukları geride bırakıp,2010 yılının ilk sabahından itibaren daha aydınlık daha umutlu günlere açalım gözlerimizi..

    ReplyDelete
  2. Moonie, her zamanki gibi dolu dolu bir yazı olmuş :) şimdiden mutlu yıllar dilerim sana ve sevdiklerine.

    Mademoiselle AMİN! :)

    Bu arada denizyıldızı yazısını çok beğendim çok anlamlı..
    Hoşça Kal
    Pluie

    ReplyDelete
  3. Nice güzel yıllara hep böyle mutlu ulaşmanız dileğiyle...

    ReplyDelete
  4. Merhaba Mademoiselle,

    Cok tesekkur ederim. Ben de butun bu dileklerine katiliyorum.

    Pluie,

    Cok cok tesekkurler! Ben de sana mutluluk ve huzur dolu bir 2009 diliyorum!

    Aysema,

    Bilmukabele!



    Cok sevgilerle

    Moonshine

    ReplyDelete
  5. İyi bir yıl olsun, size ailenize, hepimize...
    Paylaşımlar için teşekkürler.

    ReplyDelete
  6. Merhaba Alizafersapci

    Yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Okudugunuz icin de!


    Sevgiler

    Moonie

    ReplyDelete
  7. Yine cok anlamli bir yazi olmus Moonie'cim. Gercekten insanin hic tanimadigi birine herhangi bir karsilik beklemeden yardim etmesi kadar guzel ve anlamli birsey yok herhalde.

    Guzelliklerle dolu yeni bir yil diliyorum.

    ReplyDelete
  8. Cok tesekkurler Nurvenur! Ben de sana basarilar ve mutluluklarla dolu bir yeni yil diliyorum.

    Sevgiler

    Moonie

    ReplyDelete