Monday, June 29, 2009

Everything is Illuminated


Musevi bir Amerikalı, 2. Dünya Savaşı'nda dedesinin Nazilerden kaçmasına yardım eden Ukraynalı kadını bulmak için yollara düşerse ne olur? Biliyorum, Nazi Soykırımı ve İkinci Dünya Savaşı konuları artık uzatıla uzatıla sakız halini aldı. Ama bu film biraz farklı işlemiş konuyu. Çok daha sıcak, samimi, eğlenceli bir film olmuş böylece.

Her ne kadar Elijah Wood'u her gördüğümde 'Aaaa, hobbit!' diye seslenmek istesem de kendisine, ve film her ne kadar bazen Hollywood klişelerine yenik düşse de, inanılmaz eğlenceli bir filmdi. Özellikle ilk yarısında Alex karakterinin Ukrayna aksanlı İngilizcesi insanı yerlere yatırıyor gülmekten. Alex de zaten Gogol Bordello grubunun solisti olan Eugene Hütz'müş, sonradan öğrendim.


Film tam bir yol filmi, işte böyle 'gözlere ziyafet' bir sahne de var içinde. Bir de süper eğlenceli şarkı 'Start Wearing Purple'la bitiyor. Bunlar bile yeter bence izlemek için bahane olarak :)

4 comments:

  1. Bende cok sevmistim filmi. Gecen hafta soundtrack albumunu dinlerken bloga yazayim filmi dedim. Basladim da yazmaya ama draftta kaldi:) Sen benden once davrandin:)

    ReplyDelete
  2. aynı zamanlarda izlemişiz filmi, ki ben de bloguma yazma arifesindeydim :) soundtrack da şahaneydi. kitaba da ayrı ihtimam gösterip okumak lazım.

    ReplyDelete
  3. Merhaba Nurvenur,

    Aaaa ne guzel tesaduf! Filmi sevdigine cok sevindim, olsun ben once davransam da sen de yaz filmle ilgili dusuncelerini, merak ettim :)

    ReplyDelete
  4. Merhaba Sera,

    Gorunen o ki hepimiz yakin zamanlarda izlemisiz! Artik telepati kuruyoruz galibaa:) Siz de yazin, okuyayim o zaman, dort gozle bekliyorum..

    ReplyDelete